Vandaag is het “vertel eens een sprookje dag” Tenminste, dat heb ik me laten vertellen door iemand die me wat tips gaf over social media en bloggen. Ik heb even gezocht op de term, maar ik kom eigenlijk de term alleen maar tegen in zogenaamde “inhaakkalenders” en niet op andere pagina’s. Deze inhaakkalenders zouden handig zijn als je even niks zinnigs weet te schrijven. Of de inhakers ook daadwerkelijk bestaan of dat ze bedacht zijn om een inhaakkalender zinnig te maken, geen idee, maar ik heb een blog-onderwerp, win-win! Vertel eens een sprookje dag dus, echt waar of bedacht door een marketeer?

Maar het is nog zo ver! Dat is het eerst wat door mijn hoofd schoot bij het maken van deze foto afgelopen zondagmorgen.

Op dit moment ben ik lang niet meer op het niveau, dat ik een halve marathon kan uitlopen. Ik liep misschien niet in een toptijd, net niet onder de 2 uur, maar zonder te wandelen. Daar ben ik best trots op, want het is best een monsterafstand. Tot op heden heb ik steeds mijn afstanden weten te lopen zonder echt op mijn voeding voor of tijdens mijn loopje te letten. Ja, ik probeer 2 uur vooraf niet meer te eten, dat is me in de praktijk gewoon slecht bevallen en daarnaast drink ik 2-3 glazen water ongeveer 1-2 uur voor ik ga lopen. Misschien is niets drinken gedurende een halve marathon niet verstandig, maar ik heb ze tijdens de 4 Mijl van Groningen zien lopen met een volle waterbelt,dat was nou ook wel weer overdreven...

Vanmorgen was het koud, volgens mijn telefoon bedroeg de temperatuur -7 graden Celsius, gevoelstemperatuur - 10. Tijdens een kort loopje afgelopen week, had ik al vernomen, dat handschoenen geen overbodige luxe meer zijn. Dit weekend heb ik op zondag een lange run gedaan in plaats van de zaterdag, want vrijdagmiddag ben ik van mijn werk eerder naar huis gegaan, mijn maag was zwaar in protest.

Iedereen heeft op welk gebied dan ook zijn eigen voorkeur. Als het op hardlopen aan komt, ben ik een nachtdier. Ik loop het liefst als het donker is en al later op de avond. Ik heb het niet over verstandig of niet, maar puur wanneer ik het lekkerste loop. Meestal start ik pas na 22.30 uur, als de halve stad al op bed ligt. Aangezien ik redelijk aan de rand van de stad woon, loop ik al snel door de weilanden. Ik vind dat heerlijk, dwars door opkomende mistbanken lopen en af toe een auto of fietser tegen komen.