Iedereen heeft op welk gebied dan ook zijn eigen voorkeur. Als het op hardlopen aan komt, ben ik een nachtdier. Ik loop het liefst als het donker is en al later op de avond. Ik heb het niet over verstandig of niet, maar puur wanneer ik het lekkerste loop. Meestal start ik pas na 22.30 uur, als de halve stad al op bed ligt. Aangezien ik redelijk aan de rand van de stad woon, loop ik al snel door de weilanden. Ik vind dat heerlijk, dwars door opkomende mistbanken lopen en af toe een auto of fietser tegen komen.

Andere lopers die ik spreek vinden dat weer niks, met name de vrouwelijke (zonder vooroordeel!). Wat nou als er iets gebeurt of je mensen tegenkomt met verkeerde bedoelingen? Terechte vragen, maar ik loop niet geheel in the middle of nowhere, ik kom nog langs huizen en draag uiteraard(!) verlichting. Mocht ik toch ergens blijven liggen, dan valt dat heus wel op bij de eerste auto of fiets die langs komt. Desalniettemin kan ik die angst wel begrijpen.

Mijn lieftallige wederhelft gaf aan een onderzoek te hebben gelezen, waarin loopresultaten werden vergeleken tussen avondlopers en ochtendlopers. Ik heb dat niet gelezen, maar ben wel nieuwsgierig. Ochtendlopers zouden structureel beter presteren dan avondlopers. Dat ga ik dus binnenkort ook maar eens lezen, altijd leuk om te weten! Het probleem is echter, dat veel lopers ook nog een baan hebben en dus vaak overdag helemaal geen tijd hebben. Ik heb het geluk dat ik mijn tijden enigszins zelf kan bepalen en daar ben ik reuzeblij mee!

Ik heb alleen wat tegen lopen overdag in het weekend, het is net of er een nest is uitgekomen met lopers in het plantsoen vlak bij mij. Ik weet niet waarom, maar dan loop ik liever niet in het plantsoen. De afstanden die ik loop lenen zich ook niet daarvoor. Onder de 10 loop ik bijna nooit, tenzij het een intervaltraining is, zelfs die loop ik liever op het lange rechte eind :)
Waar gaat jullie voorkeur naar uit en wat zijn de ervaringen met lopen op de verschillende tijden?

Rock n Roll!