Heeft trainen op een lege maag enig effect en zijn er dan voordelen te behalen? Trainen op een lege maag, is een bekende methode onder duursporters. Al toegepast door Olympisch marathon kampioen Frank Shorter (1972) en Tour de France winnaar in de jaren negentig Miguel Indurain, is het geen nieuwe methode. Het principe is simpel.

Deze week werd er een mooi artikel op Runnersworld.nl geplaatst. Ik kan me hier helemaal in vinden. Wedstrijden zijn leuk, maar draait het om de wedstrijden en de medailles voor de meesten van ons of om gezond en leuk bezig te zijn? Het is een behoorlijk lang stuk om te lezen, maar zeker de moeite waard!

Ik kan er in deze tijd niet genoeg over plaatsen. Ik verbaas me nog steeds over de onbenulligheid van het onverlicht hardlopen. Als hardloper ben je nu eenmaal stukken sneller dan een wandelaar In het donker is dat best link, omdat je niet snel gezien wordt. Bescherm jezelf. Want als jij het niet doet, wie dan wel? Ga jij in het donker, alleen of in een groep op pad? Loop jij door de snijdende wind of striemende regen? Of je nou in een drukke stad hardloopt, of op een onverlichte weg in de polder: je zichtbaarheid is letterlijk van levensbelang.

De meeste hardlopers hebben baat bij één krachttraining per week, aanvullend op de looptrainingen. Niet iedere duurloper heeft echter profijt van krachttraining.Lopers die veel trainen en weinig tijd nemen voor herstel kunnen last krijgen met krachttraining.

Zijn de dagen lang en licht dan is het vaak gemakkelijk om je trainingen te doen. Lekker in het zonnetje, 's morgens vroeg of 's avonds na het werk. Maar als de dagen weer korter worden en de donkere wolken zich boven je samenpakken, dan is het voor de meeste lopers een stuk moeilijker om van die comfortabele bank af te komen. Hoe blijf je toch lekker lopen in de donkere dagen? Dit zijn onze 7 tips.

Zonder brandstof kom je nergens, maar zoveel mensen zoveel meningen.

Ik verzamel hier informatie waar ik zelf achter sta, niet dat ik de wijsheid in pacht hebt, maar voor mij werkt het.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Leuke of actuele nieuwsfeitjes over hardlopen die ik tegenkom en met jullie wil delen! 

 
 
 
 
 
 
 

Soms krijg ik de kans om producten te proberen vanuit de fabrikant, maar ik struin zelf ook nog wel eens het internet af naar spulletjes voor het hardlopen. Wat mijn mening en ervaring is, deel ik hier met je!

 
 
 
 
 

Zonder goede voorbereiding kom je nergens, vanaf de bank een marathon lopen gaat je niet lukken. Zelfs geen halve, 10 kilometer of misschien zelfs geen 5.

Om je lijf er klaar voor te krijgen, moet je dus trainen, hoe pak je dat aan en wat past bij jouw leefstijl?