Al een tijd plaats ik met tussenpozen berichten en artikelen op mijn site. Sinds januari 2019 heb ik mijn Instagram account eens afgestoft om dat mede in te gaan zetten als marketinginstrument. Facebook is leuk voor de directe omgeving, maar om een breder publiek te bereiken, blijkt voor mij Instagram zeker toegevoegde waarde te hebben. Van een handjevol volgers naar 300+ in minder dan een maand.

Zo kwam ook hielspoorvoorkomen.nl op mijn pad. Ze hebben een webshop in verschillende inlegzolen voor diverse categorieën. Door hen werd ik benaderd via Instagram of ik hun zolen specifiek voor het hardlopen wil proberen en hierover een review wil schrijven. Uiteraard is dat geen probleem en heb ik de zooltjes vrij vlot thuis gestuurd gekregen. Bij deze mijn ervaringen!


Net in januari heb ik wegens een griepje en een bomvolle agenda minder gelopen dan ik graag zou willen. Na 3 weken stilzitten van start gegaan met de zolen van MySole.
Mijn eerste indruk van de zool zelf was de stijfheid toen ik ze uit de verpakking heb gehaald. Ik maakte me enigszins zorgen of dat niet te stijf zou gaan zijn bij het lopen. Ik ga nogal prat op veel flexibiliteit in mijn schoenen. De zolen passen perfect in de schoenen en sluiten naadloos aan. Bij het passen viel me meteen op, dat natuurlijk de ruimte in de schoenen minder werd. De hak is ongeveer een centimeter hoger en dat is te merken in de ruimte in de schoen. Mijn tenen hebben minder ruimte en de bovenrand van de schoenen zitten iets lager onder mijn enkel dan gebruikelijk. Het voelt een tikje alsof de schoen bijna uitvalt, overdreven gezien dan.

Zonder veldtest geen oordeel, dus dat moest gebeuren. Alle bedenkingen die ik had, verdwenen meteen. Bij het lopen verneem je niets meer van de mindere ruimte of dat je voeten nu iets hoger in de schoenen zitten.De stijfheid van de zool is niet te merken, sterker nog, de demping en veerkracht van mijn zolen is enorm verbeterd. Het voelde een beetje alsof ik op plakken rubber aan het stuiteren was. Dat vergt wel focus, omdat je snel geneigd bent om mee te gaan in die flow en steeds harder te willen. Na meerdere loopjes variërend van 6 tot 16 kilometer, kan ik met zekerheid stellen, dat het zeker een aanwinst is.

In het verleden heb ik wel eens plotseling van schoenen gewisseld, dat resulteerde in flinke pijnscheuten op plekken waar ik normaal nooit last had. Daar was ik nu dus extra op aan het letten, daar was echter totaal geen sprake van. Geen rare pijntjes in knieën, schenen, heupen, rug of nek. Eigenlijk is mijn loopcomfort stukken verbeterd en kost het me ook minder energie om een tempo aan te houden. Zoals de website zelf heet, hielspoorvoorkomen.nl, heb ik dus inderdaad nergens last van. Sterker nog, ik loop prettiger en heb minder last van doordreunen van mijn haklanding.

Wat mij betreft is dit een blijvertje!

Rock n Roll!