Heeft trainen op een lege maag enig effect en zijn er dan voordelen te behalen? Trainen op een lege maag, is een bekende methode onder duursporters. Al toegepast door Olympisch marathon kampioen Frank Shorter (1972) en Tour de France winnaar in de jaren negentig Miguel Indurain, is het geen nieuwe methode. Het principe is simpel.

Je hebt net een stuk hardgelopen en je vraagt je af hoeveel calorieën je hebt verbrand. De kans bestaat dat je schatting niet overeenkomt met de werkelijkheid. Het calorieverbruik overschatten is de grootste fout onder hardlopers als het over gewichtsverlies gaat. Een vorm van wishfull counting. Maar het is niet de enige valkuil. Ook stiekeme dikmakers kunnen het lastig maken om af te vallen.In dit artikel lees je hoe je acht fouten kunt voorkomen.

Moet je acht glazen water per dag drinken? Moet je drinken voordat je dorst krijgt of pas als je al dorst hebt? Droogt koffie het lichaam echt uit? De antwoorden op deze vragen zijn belangrijk, omdat een goede hydratatie je sportprestatie bevordert. Feiten en fabels over hydratatie.